Wat is een diėtist?

Diëtist

De diëtist is voedingsdeskundig en dieetdeskundig. Dat betekent dat de diëtist niet alleen veel weet van voeding, maar ook van diëten. Het woord dieet wordt vaak gekoppeld aan 'afvallen' of 'lijnen', maar dieet betekent dat uw voeding om medische reden aan bepaalde leefregels moet voldoen. Dat kan zijn om af te vallen, maar er zijn veel meer reden waarom u een dieet kunt volgen. Bijvoorbeeld bij Chronische Obstructieve Longziekten (COPD) of bij Diabetes Mellitus of bij hart- en vaatziekten. De diëtist houdt hierbij rekening met uw persoonlijke situatie en werkomstandigheden.

 
De titel mag alleen gevoerd worden door iemand die de 4-jarige Hbo-opleiding heeft gevolgd. Het is een beschermde titel. 
 

De diëtisten van ProVie-and zijn graag uw gesprekspartner als het gaat om gezonde voeding en uw dieet. Wij houden hierbij rekening met uw wensen, uw verwachtingen en uw gebruikelijke eetpatroon. Wij scholen ons om te kunnen werken volgens de laatste ontwikkelingen en richtlijnen. Neem een kijkje op de website voor de mogelijkheden en de werkwijze. Als u nog vragen heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
 
 
Bij ProVie-and zijn drie diëtisten werkzaam:
 
Willie Bennik: heeft zich naast de algemene diëtetiek toegelegd op Diabetes mellitus, obesitas, COPD, (ziektegerelateerde) ondervoeding, Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme, Multiple Sclerose. Ze heeft ervaring met oncologie (Oncologie Netwerk op Goeree Overflakkee). Willie Bennik is ook leefstijlcoach en biedt de Gecombineerde Leefstijl Interventie aan.

Valerie Timmer: heeft ruime ervaring in de ouderenzorg, (ziektegerelateerde) ondervoeding, maagdarmproblemen, geriatrie, revalidatie, ziekte van Huntington en overgewicht / obesitas.  Zij heeft daarnaast natuurlijk kennis en ervaring in de algemene diëtetiek.
 
Valerie Koppenol: heeft ervaring in ondervoeding en overgewicht / obesitas. Daarnaast heeft ze kennis en ervaring in de algemene diëtetiek en op het gebied van leefstijl.

 
Neem contact op