Wanneer gaat u naar de diŽtist?

 

Moet u naar de diëtist?

Voelt u het zo? De diëtist kan juist heel veel voor u betekenen. Voeding speelt een grote rol in het leven van mensen. De juiste voeding kan er aan bijdragen dat u zich beter voelt, energieker, fitter of minder ziek.  

De diëtist mag gezonde mensen behandelen en mensen die ziek zijn. Dit in tegenstelling tot een gewichtsconsulten of voedingsdeskundige. 'Diëtist' is een beschermde titel en mag alleen worden gevoerd door iemand die de Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek heeft gevolgd. 

Welke vragen heeft u? 

Heeft u vragen over uw gewicht? Heeft u overgewicht of juist ondergewicht? Dan bent u bij de diëtist op het juiste adres. Maar ook als u vragen heeft over uw voeding bij Diabetes mellitus, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld als u een te hoge bloeddruk heeft of een te hoog cholesterol), COPD, problemen met uw maag, darmen of lever, dan kunt u die stellen aan de diëtist. Voor overgewicht en zwangerschapsdiabetes bieden we ook begeleidingstrajecten aan.

Met of zonder verwijzing? 

ProVie-and werkt op verwijzing van de specialist, huisarts of praktijkondersteuner en tandarts. Wilt u een verwijzing van de arts? U kunt hier een verwijsbrief downloaden en meenemen naar uw arts of praktijkondersteuner. 

Maar ook als u geen verwijzing heeft, kunt u terecht bij de diëtist op basis van Directe Toegankelijkheid Diëtetiek. De diëtist doet een uitgebreide screening om u verantwoord te adviseren.

Meten is weten!

ProVie-and heeft een bio-impedantiemeter, waardoor we een uitgebreide analyse kunnen maken van uw vetmassa en vetvrije massa. Voor mensen met COPD kunnen we metingen doen van de vetvrije massa en de vetvrij massa index (VVMi) berekenen.  

Bereken uw BMI om te zien of uw gewicht goed is. Door regelmatig (1 x per maand) uw gewicht te meten, kunt u tijdig actie ondernemen. U kunt hier uw BMI berekenen.

 Uw energiebehoefte wordt bepaald met behulp van een formule. Er zijn verschillende formules voor verschillende situatie. In de meeste situaties is het gebruik van de formule voldoende accuraat en werkzaam. Toch zijn er ook situaties waarin de formule toch niet helemaal goed uitpakt. Dan is het prettig en goed om uw energiebehoefte te kunnen meten. ProVie-and beschikt over een COSMED Fitmate, waarmee we op basis van uw zuurstofinname uw rustmetabolisme kunnen meten.