Proviand betekent 'levenmiddelen die je op reis meeneemt'

 

Dat zegt de Dikke Van Dale 

Deze ene zin geeft ook weer wat de visie is van ProVie-and. Pro Vie betekent 'voor het leven'. Gezonde voeding hoort ook bij de 'middelen om te leven'. Als je op reis gaat, ontdek je nieuwe dingen, je vergaart kennis en je ontwikkelt je. Zo ziet ProVie-and de manier van begeleiding van cliënten. Als diëtist en leefstijlcoach geef ik de cliënt meer dan alleen een voedingsadvies. Ik reik kennis en vaardigheden aan die de cliënt in staat stellen om zelf bewuste en gezonde keuzes te maken. Ik neem de cliënt als het ware mee op reis met levensmiddelen.

ProVie-and is opgericht door Willie Bennik. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven op het kruisvlak onderwijs en scheepvaart. Ik was betrokken bij de ontwikkeling van opleidingen, gaf voorlichting en trainingen. Tot ik in 2010 besloot weer 'op reis te gaan' en een andere interesse te verkennen: voeding. In 2013 stuurde ik af als diëtist aan De Haagse Hogeschool, aan de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek.

Ik vestigde me als diëtist met als uitvalsbasis Achthuizen. Ik begeleid cliënten met verschillende ziektebeelden, maar geef ook voorlichting, workshops en trainingen, onder andere in de scheepvaart. En dat is voor mij de mooie combinatie van mijn drie grote interesses: ontwikkeling van mensen, voeding en scheepvaart.

De praktijk kent inmiddels 2 diëtisten. Naast Willie Bennik is ook Valerie Koppenol werkzaam bij ProVie-and 


De diëtisten van ProVie-and zijn lid of aangesloten bij de volgende organisaties:

 

 
Diëtisten Corporatie Nederland (DCN)
 DCN dietisten e-Learnings

 

In het Kwaliteitsregister van Paramedici 

 
 
 
 
Zorggroep Haringvliet voor COPD, Diabetes Mellitus en CVRM
 

 
ParkinsonNet
 
ParkinsonNet