Wordt de diëtist vergoed?

Zorgverzekering 

De zorgverzekeraar vergoedt per kalenderjaar 180 minuten vanuit de basisverzekering. Deze vergoeding wordt verrekend met het eigen risico. Heeft u meer behandelingen nodig, dan kunt u een beroep doen op uw aanvullende verzekering. Mits deze ook dieetadvies dekt. ProVie-and heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

 

Ketenzorg 

Wordt u doorgestuurd vanuit de ketenzorg Diabetes Mellitus, COPD, Astma of CVRM? In dat geval wordt de behandeling vergoed vanuit de ketenzorg en gaat dit niet ten laste van uw zorgverzekering. Er geldt dan wel een andere behandeltijd. Dit is afhankelijk van de zorggroep van uw huisarts. 
 

Gecombineerde leefstijl interventie
 
Sinds 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed vanuit de zorgverzekering, zonder verrekening van uw eigen risico. 
 

Huisbezoek 

Bent u fysiek niet in staat om langs te komen in de praktijk? Dan komen wij bij u langs voor een huisbezoek. Als er een medische indicatie is, dan wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. Uw verwijzer moet dit dan op het verwijsformulier vermelden.
 
Metingen
 
Sinds kort bieden wij een meting aan om uw energieverbruik in rust te meten. Deze meting met de Fitmate (Cosmed) meet uw energiebehoefte in rust op basis van uw zuurstofinname en geeft een nauwkeuriger beeld van uw energiebehoefte dan wanneer we deze op basis van de formule bepalen. Soms wordt de meting vergoed vanuit de basisverzekering. 
 
Bent u onder behandeling van een collega diëtist, maar zou u deze meting wel graag willen doen? Geen probleem! U kunt bij ons de meting doen en met de uitgebreide rapportage gaat u in gesprek met uw eigen diëtist voor de behandeling. 
 

Annulering
Het kan natuurlijk voorkomen dat u verhinderd bent voor een afspraak. Wij vragen u dan om deze afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Lukt dit niet, dan behouden wij ons het recht voor de kosten van het betreffende consult in rekening te brengen. Deze rekening kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren.