Wordt de diėtist vergoed?

De zorgverzekeraar vergoedt per kalenderjaar 180 minuten vanuit de basisverzekering. Deze vergoeding wordt verrekend met het eigen risico. Heeft u meer behandelingen nodig, dan kunt u een beroep doen op uw aanvullende verzekering. Mits deze ook dieetadvies dekt. ProVie-and heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Zowel de directe tijd als de indirecte tijd wordt vergoed. Directe tijd is de tijd die u doorbrengt met de diëtist. De rapportage en de uitwerking van uw advies achteraf wordt gezien als indirecte behandeltijd. Samen komen zij voor 180 minuten in aanmerking voor vergoeding.
 
Wordt u doorgestuurd vanuit de ketenzorg Diabetes Mellitus, COPD, Astma of CVRM? In dat geval wordt de behandeling vergoed vanuit de ketenzorg en gaat dit niet ten laste van uw zorgverzekering. Er geldt dan wel een andere behandeltijd. Dit is afhankelijk van de zorggroep van uw huisarts. 
 

Hier vindt u de tarieven van de consulten.

 

Annulering
Het kan natuurlijk voorkomen dat u verhinderd bent voor een afspraak. Wij vragen u dan om deze afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Lukt dit niet, dan behouden wij ons het recht voor de kosten van het betreffende consult in rekening te brengen. Deze rekening kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren.